Testoasa Ana ne dezvaluie super-autostrazile oceanice

0
428

Calatoria remarcabila a unei testoase verzi din apele Indoneziei pana in Australia a dezvaluit o „super-autostrada” care i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa inteleaga cum navigheaza aceste animale prin lume.
autostrazi oceanice
Ana, o testoasa verde femela, a primit un dispozitiv de identificare in luna noiembrie, intr-un proiect de urmarire lansat de WWF si de Udayana University, Indonezia.

Oamenii de stiinta au urmarit ruta testoasei, in perioada de migrare, de la o plaja unde avea cuib, prin Oceanul Indian, pana pe coasta de vest a Australiei.

Calatoria ei, monitorizata online de WWF, demonstraza ca exista legaturi biologice puternice intre Indonezia si recifele de langa coasta vestica a Australiei.

„Voiajul Anei este unic. Ea ne-a dezvaluit o super-autostrada oceanica care ne ajuta sa intelegem mai bine cum navigheaza testoasele marine in jurul oceanelor din lume”, a declarat Gilly Llewellyn, de la WWF.

Ana a calatorit prin Triunghiul de Corali, o zona de pe teritoriul a mai multe zone, precum Malaezia, Indonezia, Filipine, Insulele Solomon si Timor Leste. Regiunea contine un habitat critic pentru sase din cele sapte specii de testoase marine.

Toate aceste specii sunt pe cale de disparitie din cauza poluarii, pescuitului cu navodul, in care se prind accidental si testoasele, si traficului ilegal de oua, carne, carapace si piele de testoasa.

„Calatoria Anei ne-a aratat in ce zone sa ne concentram eforturile de conservare. Trebuie sa aflam vietile secrete ale speciilor precum testoasele, pentru a realiza zone marine protejate”, a precizat Llewellyn.

Programul Triunghiul Coralilor, realizat de WWF, se concentraza asupra sanatatii vietii salbatice din oceanele Indian si Pacific.

Puteti sa urmariti traseul Anei prin oceane pe site-ul: http://www.seaturtle.org/tracking

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.