„Tinerii gardieni ai mediului” verifica fabrica de ciment de la Fieni

„Tinerii gardieni ai mediului” verifica fabrica de ciment de la Fieni
„Tinerii gardieni ai mediului” verifica fabrica de ciment de la Fieni

Sase elevi de la Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” au alcatuit echipa de „Tineri gardieni ai mediului” si au verificat indicatorii de mediu din fabrica de ciment de la Fieni.CARPATCEMENT
Aflat la ce-a de-a treia editie, proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” pune accent pe informarea comunitatii despre performantele de mediu ale fabricii Carpatcement Fieni. Astfel, o echipa de elevi de la Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” Fieni a mers sa verifice indicatorii de mediu din fabrica. Copiii au fost insotiti de doamna profesor de protectia mediului, Carmen Fratila. Acestia au fost intampinati de domnul Daniel Olic, responsabil de mediu al fabricii de ciment.Elevii au avut acces la datele masurate precum si la instrumentele care asigura monitorizarea continua. Au vizitat camera de comanda precum si celelalte incaperi de unde este controlata activitatea in fabrica de ciment. carpat cimentResponsabilul de mediu al fabricii le-a explicat atent toate procesele si procedurile de masurare a indicatorilor de mediu, pentru ca, mai apoi, elevii sa poata interpreta indicatorii de mediu.Deoarece anul trecut activitatea in fabrica de la Fieni a incetat in luna noiembrie, in aceasta perioada avand loc lucrarile de reparatii si mentenanta, mai jos se regasesc valorile aferente inregistrate in perioada 01.11.2014 – 30.11.2014:

Nr. crt Indicatorul monitorizat Valoarea masurata mg/Nmc Limita maxima admisa mg/Nmc
1. NOx 512,45 800
2. SO2 1,13 450
3. CO 691,59 2.000
4. Pulberi 1,58 30

„Ne dorim ca oamenii sa stie ca lucrurile in fabrica s-au schimbat in bine. Consideram ca e nevoie sa informam in mod corect comunitatea despre impactul operatiunilor noastre, iar prin proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” oferim aceasta posibilitate. Copiii de la liceul din Fieni vin pentru al doilea an consecutiv in fabrica sa masoare indicatorii de mediu. Valorile acestora sunt apoi comunicate in media locala pentru ca toata lumea sa aiba acces la ele si sa observe ca sunt in limitele impuse de legislatie.” declara domnul Cristian Voinitchi, director al fabricii de ciment Fieni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente