Tinerii liberali din Alba sunt interesati de protectia mediului

Tinerii liberali din Alba sunt interesati de protectia mediului
Tinerii liberali din Alba sunt interesati de protectia mediului

Weekend-ul 28 – 30 martie a fost unul in care tinerii liberali din judetul Alba au participat la diverse actiuni care vizeaza protectia mediului inconjurator. Astfel, sambata, 29 martie, TNL Alba Iulia a desfasurat o actiune de ecologizare pe malul raului Ampoi. Referitor la aceasta actiune, presedintele organizatiei, Gabriel Lupea, a declarat: „In ultimii ani, tinerii liberali din Alba Iulia si-au facut un obicei din a realiza astfel de actiuni. In cadrul actiunii de sambata au fost stransi circa 30 de saci menajeri plin cu deseuri reciclabile. In urma actiunii, materialele reciclabile adunate vor fi valorificate, iar cu fondurile stranse dorim sa aducem o bucurie copiilor nevoiasi cu ocazia Sarbatorilor de Pasti. De asemenea, dorim si sa tragem un semnal de alarma catre autoritati si cetateni cu privire la protejarea mediului inconjurator.”.

O actiune similara a desfasurat duminica, 30 martie, cea mai noua organizatie TNL din judet, TNL Radesti. Prezent la actiune, prof. Adrian Simion, purtator de cuvant al PNL Alba, a oferit cateva detalii: „A fost o actiune frumoasa, prima de acest gen, organizata de noul birou de conducere al TNL Radesti, condus de colegul nostru Sergiu Todor. Pentru cateva ore s-a realizat o actiune de ecologizare pe malul Muresului. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul ca alaturi de noi au participat si cetateni din localitate, constienti si ei de faptul ca fiecare suntem responsabili de curatenia comunitatilor in care traim. Le multumim pe aceasta cale si ii invitam sa sustina si viitoarele actiuni de acest fel”.

Pe de alta parte, tot in acest week-end, tinerii liberali din Sebes s-au implicat intr-un proiect foarte important, desfasurat la nivel mondial – Earth Hour (Ora Pamantului). Este al saselea an consecutiv in care TNL Sebes sustine proiectul. Vineri si sambata, in 28 si 29 martie, am distribuit in municipiul Sebes cateva sute de pliante informative asupra a ceea ce inseamna Earth Hour – Ora Pamantului. Speranta noastra a fost ca populatia municipiului va constentiza cat de important este sa faci un lucru marunt pentru o cauza mare. Actiunea noastra a avut si in acest an efectul scontat si le multumim tuturor celor care au inteles acest lucru, iar sambata, 29 martie, au stins lumina la ei acasa pentru o ora, in intervalul 20.30 – 21.30”, a declarat Alexandru Totonea, presedinte TNL Sebes. WWF (World Wide Fund for Nature) este organizatia care a initiat conceptul Earth Hour si care il implementeaza anual, in peste 152 de tari. Prin Earth Hour, demarat la Sydney in 2007, WWF isi propune sa activeze spiritul civic si atitudinea ecologista, astfel incat oamenii sa castige nu numai satisfactia ca au participat la o actiune de mediu de anvergura internationala, dar si mandria ca locuiesc intr-un oras curat, exemplar. Proiectul presupune ca participantii sa stinga lumina in locuintele personale, institutii publice etc., pentru o ora. La noi in tara director WWF-Romania este un fost europarlamentar PNL, domnul Magor Csibi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *