Tirg eco la Colegiul Tehnic “Miron Costin” din Roman

Tirg eco la Colegiul Tehnic “Miron Costin” din Roman

La Colegiul Tehnic “Miron Costin” a avut loc simbata, 2 iunie, cea de-a doua editie a Tirgului eco “Deseuri zero? Da!”.

La deschiderea oficiala a tirgului au participat si primarul Romanului, Laurentiu Dan Leoreanu, si inspectorul scolar Maria Ghinita, care au salutat initiativa si i-au felicitat pe participanti pentru produsele realizate. Evenimentul a adus in fata vizitatorilor o inedita parada a modei, cu piese vestimentare realizate de elevi din materiale care, in mod obisnuit, iau drumul cosului de gunoi. Costume de indieni, realizate din saci de cinepa, rochii din reviste si ziare, cu accesorii din aceleasi materiale, rochii din saci de plastic, toate au stirnit aplauzele participantilor si au dovedit ca imaginatia si creativitatea nu au limite.

Nu doar piesele vestimentare au fost, insa, in centrul atentiei. Fiecare scoala participanta a organizat si un stand cu diverse produse, de la bijuterii la machete realizate, de asemenea, din materiale neconventionale. Au participat cu produse, pe linga scoala organizatoare, Colegiul Tehnic “Miron Costin”, Colegiul Tehnic “Danubiana”, Colegiul Tehnic “Petru Poni”, Scoala Tamaseni, Scoala Girov si Scoala Stinca – Pipirig.

Tirgul de la Colegiul Tehnic “Miron Costin” este o continuare a unui proiect Comenius multilateral desfasurat de scoala gazda in parteneriat cu scoli din Belgia, Cipru, Finlanda si Italia, care au participat la prima editie a tirgului. “Partenerii din proiect si-au manifestat dorinta de a participa cu produse sI la editiile viitoare. Ne dorim ca aceasta manifestare sa devina una de traditie, care sa reuneasca, an de an, tot mai multi participanti si produse tot mai interesante. Tocmai de aceea ne gindim ca, incepind de la editia viitoare, sa propunem o anumita tema pentru produsele participante“, a spus profesoara Ana Maria Agape, de la Colegiul Tehnic “Miron Costin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *