Tomberoane de colectare selectiva a sticlei, in 120 de locuri din Suceava

0
2471
Retim relanseaza campania de constientizare a populatiei asupra necesitatii si obligatiei colectarii selective a deseurilor
Colectare selectiva

Incepand de luna aceasta, sucevenii vor putea colecta selectiv si deseurile de sticla, care vor putea fi depozitate in containere special aduse in acest scop.

Seful municipalitatii sucevene, Ion Lungu, a declarat ieri ca intentioneaza sa monteze containere speciale pentru deseurile de sticla in toate cele 120 de locatii speciale amenajate in oras pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Mai mult, toate institutiile publice din oras vor trebui sa colecteze selectiv deseurile.

„Legea 322 din 30.06. 2010 obliga institutiile sa colecteze selectiv deseurile. Noi am introdus deja aceste practici in primarie, pe cele trei categorii mari – deseuri de carton si hartie, deseuri de metal si plastic, precum si deseuri de sticla. Aceleasi masuri le-am luat la toate unitatile care tin de noi, de la sediile pietelor, bazarului, sediul Politiei de Evidenta a Populatiei, la Directia Domeniului Public, dar trebuie ca toate institutiile publice din municipiul Suceava sa respecte aceasta conditie”, a spus edilul sucevean.

In prezent, doar 9% din cantitatea de gunoi produsa in municipiul Suceava este colectata selectiv, iar conducerea municipalitatii spera ca prin adoptarea acestor masuri, gradul de colectare selectiva sa creasca la 15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.