Tone de gunoaie aduse de ploaie sufoca Golful Cerna

  0
  425

  Autoritatile mehedintene au fost sesizate luni, in jurul orei 12, de mai multi cetateni, ca pe directia kilometrului fluvial 954, pe panza de apa din Golful Cerna, se observa resturi menajere si lemnoase. Zeci de tone de PET-uri, furaje, coceni si copaci au fost aduse de apele involburate ale raului Belareca in Golful Cerna, in dreptul localitatii Orsova.

  Gunoaiele se afla pe o distanta de doi kilometri lungime si 100 de metri latime. Nu este primul incident de gen ce are loc atunci cand precipitatiile sunt abundente si nivelul apei creste. Din aceasta cauza, edilul-sef al Orsovei este deosebit de indignat si acuza Directia Apelor Banat ca nu a luat nicio masura pentru a preveni poluarile. „Am cheltuit pana acum, din bugetul primariei, peste un miliard de lei vechi pentru a aduna gunoaiele. Responsabilitatea totala pentru aceste poluari cade in sarcina Directiei Apelor Banat, care administreaza acest sector. Am facut apeluri in nenumarate randuri pentru a se construi un baraj, care sa retina deseurile, dar pana acum nu s-a facut nimic in acest sens. Prefectura Mehedinti, impreuna cu cea din Caras-Severin si cu sprijinul Ministerului Mediului, ar trebui sa se implice”, ne-a declarat primarul municipiului Orsova, Constantin Negulescu. Deocamdata, mizeriile nu au rupt digul improvizat pe Cerna si nu au ajuns in Dunare. Autoritatile asteapta sa se opreasca ploile pentru a incepe actiunile de curatire a golfului.

  Amenzile nu i-au speriat pe primarii certati cu legea si bunul-simt

  Directia Apelor Banat a declansat, in cursul lui martie a. c., o ampla inspectie in localitatile situate in amonte de Orsova privind depozitarea necontrolata a deseurilor, gunoaielor menajere, PET-urilor, resturile vegetale si rumegusului, verificand 30 de primarii din judetele Caras si Timis. In urma actiunilor intreprinse, la acea vreme au fost sanctionate contraventional cu avertisment primariile Gataia, Costeiu, Balint si Vermes, iar cu amenda contraventionala, de 75.000 de lei, au fost penalizate primariile Denta, Mehadica si Buchin. In ciuda acestor sanctiuni, primariile mentionate continua sa sfideze legea.

  Sursa: Editie Speciala

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.