Tone de peste mort, pe Lacul Lates

  0
  411

  Mii de pesti morti au fost descoperiti Lacul Lates, din judetul Neamt. Cel mai probabil, pestii au murit din cauza valului de caldura din ultimele zile. Lacul Lates este singurul din Moldova destinat pescuitului sportiv dupa standardele internationale.
  PESTE MORT
  Ieri dupa-amiaza, Gabi Sandu, presedintele Club Planet Carp, cel care administraza iazul, a cerut ajutorul pompierilor pentru aerarea apei cu ajutorul unor motopompe. In cursul noptii insa, s-a produs dezastrul. De dimineata, mii de pesti morti pluteau pe suprafata lacului. Pe langa puiet, au murit si exemplare de crap si fitofag de 9-10 kilograme sau de salau ori biban.

  10 tone de peste mort

  Deocamdata nu s-a facut o estimare a pagubelor, dar se banuieste ca ar fi vorba de circa 10 tone de peste. „Pentru a preveni eventuale pierderi, am apelat la ajutorul pompierilor pentru a aera apa. Speram ca prin aceasta interventie sa limitam pierderile.O sa evaluam pagubele si o sa vedem ce facem in continuare”, a declarat presedintele Sandu.

  Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare s-au deplasat la fata locului si au prelevat probe in vederea stabilirii cauzelor ce au dus
  la mortalitatea piscicola, iar prima masura luata a fost interzicerea pescuitului.

  Lacul Lates are 5,1 hectare, este amenajat pentru pescuit in medoda catch&release (prinde si da drumul), aici avand loc si trei concursuri de talie nationala. Anul trecut a fost populat cu crap de peste 10 kilograme, cei mai mari avand si peste 20 de kilograme.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.