Top 8 filme de vizionat de Ziua Pamantului

  0
  449
  Top 8 filme de vizionat de Ziua Pamantului
  Top 8 filme de vizionat de Ziua Pamantului

  Pe 22 aprilie sarbatorim Ziua Pamantului. Metropotam.ro a facut o selectie de opt filme cu mesaje eco si un bonus. Doua productii recente care si-au propus sa ne atraga atentia asupra faptului ca trebuie sa avem grija de mediul inconjurator, Dr. Seuss’ The Lorax si Big Miracle, un documentar, productii de Oscar si un serial ce ne aminteste de copilarie.

   

  Scena din Wall-E

  Wall-E a reusit sa descopere ceva cu adevarat unic pentru lumea in care traieste el, o planta ce poate schimba destinul omenirii.

  Trailer pentru The Lorax

  O pufosienie portocalie creata de Dr. Seuss ne-a transmis un mesaj serios: avem nevoie de copaci. Altfel, vom ajunge precum personajele din filmul Dr. Seuss’ The Lorax sa cumparam aer imbuteliat.

  Trailer pentru Big Miracle cu Drew Barrymore

  Si Drew Barrymore si-a arata latura eco asumandu-si in Big Miracle o misiune dificila de a salva balenele gri din Alaska.

  Trailer pentru Fly Away Home

  Filmul ne-a atins corzile sensibile in anii ’90 cu ajutorul unor gaste care incercau sa isi gaseasca drumul corect. Actrita Anna Paquin le-a ajutat, iar Fly Away Home a obtinut si o nominalizare la premiile Oscar.

  Scena din Erin Brockovich

  Filmul cu o poveste reala legata de mediu i-a adus Juliei Roberts un Oscar si primul salariu de 20 de milioane de dolari primit de o actrita.

  Scena din Avatar-The Hallelujah Mountains

  Si James Cameron a incercat sa aduca pe marele ecran un mesaj eco. Povestea Pandorei si a personajelor albastre ce o populeaza ne-a atras atentia asupra importantei pe care natura o are pentru noi. Filmul a reusit sa aduca incasari de peste 2 miliarde de dolari.

  Scena din March of the Penguins

  Vocea grava a lui Morgan Freeman ne-a purtat prin 2005 printr-o calatorie in stil cinéma vérité prin viata pinguinilor si a ritualurilor lor.

  Scena din An Inconvenient Truth

  Al Gore a incercat in 2006 sa ne aduca in atentie un adevar incomod despre incalzirea globala: activitatile noastre afecteaza planeta si nu chiar in bine.

  Scena din Captain Planet

  Pamant! Apa! Aer! Foc! Inima! Ca un special treat am inclus in top si serialul care, pentru multi dintre noi, ne-a facut copilaria mult mai frumoasa. Asteptam cu entuziasm sa vedem cum personajele prin puterile lor speciale reuseau sa ne tina planeta mereu in siguranta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.