Mineritul pe asteroizi atrage interesul miliardarilor americani

0
450
Mineritul pe asteroizi atrage interesul miliardarilor americani
Mineritul pe asteroizi atrage interesul miliardarilor americani

Doi miliardari de la Google, celebrul regizor James Cameron, un fost astronaut si fostul sef al departamentului software de la Microsoft isi vor uni fortele pentru a lansa o noua companie, Planetary Resources, ce are ca obiectiv exploatarea miniera a asteroizilor.

Compania isi va dezvalui intentiile in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc marti la Muzeul Zborului din Seattle. Planetary Resources va avea doua obiective: exploatarea miniera a resurselor naturale si explorarea spatiala, urmand ca prin vanzarea materialelor extrase din asteroizi sa obtina un profit colosal, adaugand totodata mii de miliarde de dolari la PIB-ul planetar, scrie descopera.ro.

Resurse pretioase, precum platina, se gasesc in asteroizi si ar putea fi o solutie pentru criza resurselor, ce a dus in ultimii ani la inflatie ridicata si la conflicte intre tari. Unul dintre antreprenorii implicati in noul proiect este Peter Diamandis, cunoscut pentru competitia Ansari X-Prize, ce premiaza cele mai reusite proiecte spatiale.

Intr-un interviu acordat revistei Forbes, Diamandis a declarat „Pamantul este o firimitura aflata intr-un supermarket al resurselor. Acum avem in sfarsit tehnologia care sa ne permita sa extragem resursele aflate in afara Terrei, pentru beneficiul umanitatii, fara a mai viola si distruge aceasta planeta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.