Topul celor mai responsabile companii fata de mediu in 2012

Topul celor mai responsabile companii fata de mediu in 2012

Topul anual al celor mai responsabile companii fata de mediu a fost realizat, si in 2012, de organizatia americana Climate Counts. In competitia pentru primul loc au intrat nu mai putin de 145 de companii din 16 sectoare ale industriei.

Pentru al 6-lea an la rand, organizatia Climate Counts apreciaza initiativele si subliniaza succesele marilor companii ale lumii in ceea ce priveste reducerea impactului asupra mediului.

Astfel, primele cinci pozitii ale topului au fost ocupate de: Unilever, Nike, UPS, Levi Strauss si L’Oreal. Firma Unilever si-a confirmat pozitia de lider in topul celor mai ecologice companii, pentru al doilea an consecutiv, cu un scor performant de 91 de puncte din 100 posibile.

Pentru acest clasament, au fost selectate 145 de companii, care au trecut prin 22 de criterii de evaluare. In baza acestor criterii riguroase, firmele au receptionat un punctaj cuprins de la 0 la 100, in functie de implicarea si eforturile depuse pentru protejarea mediului inconjurator, in cursul anului trecut.

Conform afirmatiilor reprezentantilor organizatiei, s-a constatat ca toate companiile selectate in top au dat dovada de o imbunatatire a strategiei de protejare a mediului cu 21.5%, in ultimii 5 ani.

Pozitionarea firmelor in clasamentul final arata ca, in fiecare an, se manifesta o mai mare implicare a companiilor in ceea ce priveste respectul pentru mediul inconjurator, acestea luand masuri concrete pentru diminuarea efectelor nocive ale poluarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente