Topul companiilor „verzi” din Romania

  0
  410

  Asociatile Green Revolution si Centrul Ecologic Green Area au lansat Green Business Index, un top al companiilor verzi din Romania. Este un prim pas facut catre recunoasterea publica a eforturilor depuse de companiile romanesti in domeniul mediului. Green Business Index se va constitui intr-un clasament al celor mai responsabile companii romanesti fata de mediu.Green Business Index

  Realizarea Green Business Index a plecat de la necesitatea mediatizarii eforturilor realizate de companii, investitiilor, inovatiilor, proiectelor de mediu si responsabilitate sociala. Toate acestea reprezinta un factor de educatie si un exemplu pentru sectorul romanesc de afaceri. Totodata, initiatorii considera ca Green Business Index este o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution.

  Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

  CHESTIONAR
  Green Business Index propune un chestionar realizat de Asociatia Green Revolution cu ajutorul unui grup de experti independenti, un chestionar axat pe urmatoarele categorii: dezvoltare sustenabila, impactul asupra mediului, transport, resurse, cladiri, achizitii „verzi”, managementul deseurilor. Chestionarul rezultat va fi fi distribuit companiilor romanesti, el fiind extrem de usor de completat prin intermediul softului dezvoltat special in acest scop.

  Concluziile raportului Green Index Business vor fi prezentate in gala de premiere, eveniment ce va avea loc la inceputul lunii iulie. Raportul Green Index Business va fi distribuit tuturor companiilor participante, celor prezenti la gala de premiere, autoritatilor centrale si locale si presei.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.