Topul masinilor „verzi” din 2010

  0
  652

  Majoritatea producatorilor auto au scos la iveala modele de automobile cat mai prietenoase cu mediul si cu buzunarul. Soferii care isi doresc ca anul viitor sa conduca automobile care sa faca mai putin rau naturii au de unde alege.Zap Xebra

  Publicatia online „Associated Content” a venit in ajutorul automobilistilor si a facut ierarhia celor mai profitabile eco-vehicule de pe piata.

  1 Zap Xebra este un vehicul 100% electric, numai bun de plimbat prin oras. Merge doar pe trei roti, are o viteza de pana la 64 de kilometri pe ora si poate parcurge fara reincarcare 40 de kilometri. Pretul incepe de la 8.000 de euro, astfel ca ocupa primul loc in topul celor mai ieftine masini.

  2 Hibridul Honda Insight se vinde cu un pret minim de 13.000 de euro si poate parcurge 43 de kilometri doar pe baterii. Atinge 100 de kilometri pe ora in doar 12 secunde. In conditii optime, motorul intra automat in modul stand-by pentru a economisi combustibil si pentru a reduce emisiile, astfel incat sa ajunga aproape de zero. Cat timp se afla in stand-by, masina merge pe baterii. Cand se ia piciorul de pe frana, vehiculul porneste cu ajutorul motorului electric.

  3 Mercury Milan Hybrid este o masina eleganta, perfecta pentru drumul spre serviciu. Poate merge pe baterii pana la 66 de kilometri, cu o viteza de 76 de kilometri pe ora. Pretul de vanzare al automobilului incepe de la 15.000 de euro. Hibridul are in dotare o baterie care se incarca in timpul franarii, un motor ce se opreste la semafor si un vitezometru care te anunta cand conduci in mod eficient.

  4 Toyota Prius combina performanta cu consumul redus si ocupa un loc de frunte in privinta protectiei mediului inconjurator. Dispunand de un motor electric puternic si de unul pe benzina cu tehnologie avansata, vehiculul ofera o combinatie perfecta intre puterea unui motor pe benzina si cuplul unuia diesel. Accelerarea de la 0 la 100 de kilometri pe ora se face in mai putin de 11 secunde. Pretul minim al masinii depaseste 15.300 de euro.

  5 Toyota Highlander Hybrid ar putea fi cea mai buna alegere pentru persoanele ecologiste care au nevoie de mult spatiu, chiar daca pretul acesteia porneste de la aproape 20.000 de euro. SUV-ul de la Toyota are sapte locuri, iar cunoscatorii spun ca este una dintre cele mai profitabile masini din aceasta categorie.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.