2010 ar putea fi unul dintre cei mai calzi ani din istorie

Potrivit expertilor britanici, anul acesta va fi unul foarte cald, in care se vor inregistra temperaturi record.caldura ameninta anul 2010

Au inceput sa apara primele estimari ale evolutiei temperaturii in anul care urmeaza. Se pare ca va fi un an cald, foarte cald chiar. Climatologii englezi estimeaza ca urmeaza un an cu temperaturi-record.

Celebrul Institut Meteo Metoffice din Londra, a publicat estimarile privind vremea din anul 2010. Se pare ca ar putea fi unul dintre cei mai calzi ani din istorie.

Climatologii britanici considera ca temperatura medie globala va fi cu aproape 0,6 garde peste media din anii 1961-1990. Temperatura estimata va fi de 14,58 de grade, mai mare decat cea din 1998, 14,52. Anul 1998 este considerat cel mai cald an din istorie, un an in care s-a manifestat fenomenul global El Nino.

In ultimii zece ani, Institutul Metoffice face publice astfel de estimari anuale ale temperaturii medii globale, iar marja de eroare este de 0,06 grade celsius. Concluziile sunt sumbre: anul 2010 va fi mai fierbinte decat cel pe care tocmai l-am incheiat. Efectele cresterilor temperaturii medii globale devin din ce in ce mai greu de controlat. Teritorii intregi de pe glob vor disparea sub apele oceanelor, iar fenomenele meteo extreme vor deveni tot mai frecvente.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *