Toyota intentioneaza sa lanseze zece modele de masini hibrid in urmatorii cinci ani

In Statele Unite, marii constructori auto se lupta pentru cucerirea unei piete in declin.
toyota
Constructorul japonez de automobile Toyota intentioneaza sa lanseze pana la zece modele de masini hibrid in urmatorii cinci ani. Compania incearca sa profite de popularitatea Priusului. Pe de alta parte gigantul auto american GM anunta construirea unei fabrici de baterii electrice de mari dimensiuni.

Toyota a anuntat la Targul de la Detroit ca a extins gama de vehicule cu motoare pe combustibili alternativi. Compania se va baza, pe termen lung, in principal pe motoare hibrid – combinatie de benzina si curent electric, considerate viitorul in dezvoltarea industriei.

Prius este cel mai bine vandut model de hibrid la nivel mondial, insa concurenti precum Honda si General Motors vor aduce pe piata, in 2010, modele echivalente, respectiv Insight si Chevrolet Volt. General Motors va produce si baterii intr-una dintre cele mai mari fabrici de acest gen din Statele Unite.

Masinile de mici dimensiuni, cu biocombustibil, electrice sau hibride par sa fie marea sansa a celor trei mari producatori americani. Ford, Chrysler si General Motors, cu totii loviti puternic de criza financiara, spera sa-si recastige clientii prin promovarea noilor tehnologii.

Gigantii auto americani au fost salvati cu greu de la faliment de guvernul Statelor Unite. Companiile sunt acum hotarate sa demonstreze ca au forta de a progresa.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *