Tigrul tasmanian ar putea fi readus la viata datorita unei noi metode de recuperare a ADN-ului

1
522

Specii disparute, precum tigrul tasmanian, ar putea fi readuse la viata datorita unei noi metode de recuperare a ADN-ului din parul animalelor impaiate, anunta Stiinta Azi.
tigrul tasmanian
Conform unui studiu detaliat al genomului mitocondrial recuperat din fire de par ale unor exemplare de la muzee, tigrul tasmanian ar fi disparut deoarece nu avea suficienta varietate genetica.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Penn State University din SUA, fiind publicat, pe 13 ianuarie 2009, in revista Genome Research. Aceeasi echipa de cercetatori a reusit, anul trecut, descifrarea ADN-ului mamutului lanos. ADN-ul mamutilor era bine conservat in resturi de tesut din gheata din Siberia.

Pornind de la aceasta descoperire, cercetatorii si-au propus sa descifreze si ADN-ul altor animale folosind fire de par de la exemplarele impaiate din muzee.

Potrivit studiului, tigrii tasmaniaeni au disparut in 1936 din cauza ca erau prea asemanatori genetic unul cu altul. Specia lor avea o varietate genetica redusa.

Tigrul tasmanian era foarte raspandit in Tasmania, in 1803, anul in care au venit primii colonisti europeni. El semana foarte bine cu un caine. Corpul lung si dungat era acoperit cu par aspru, iar capul era de dimensiuni mari in comparatie cu restul corpului.

Tigrul tasmanian era cel mai mare animal carnivor cu marsupiu. Ultimul exemplar a murit in captivitate, in anul 1936, la Gradina Zoologica Hobart.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.