Toyota Prius V combina versatilitatea cu tehnologiile ecologice

  0
  355
  TOP 10 cele mai ECO mărci auto - Interbrand Best Global Green Brands 2013
  Toyota Prius V combina versatilitatea cu tehnologiile ecologice

  Toyota isi extinde oferta de modele verzi cu un autentic automobil de familie. Dupa succesul imens inregistrat de Prius, compania japoneza introduce un monovolum confortabil si spatios, cu motorizare benzina-electric si un consum mai mult decat decent. Se numeste Prius V si este primul MPV ”verde” din lume care combina versatilitatea cu tehnologiile ecologice.

  Are un tren de rulare hibrid care, pe langa elementele specifice de versatilitae si confort, incorporeaza o puternica amprenta ecologica.
  Din punct de vedere mecanic este similar cu Prius si dispune de 5 locuri la interior. Pe unele piete europene este disponbil din vara acestui an, la preturi sub 30.000 de euro.

  Silueta robusta, cu montantii frontali inaltati, impune dimensiuni mai mari comparativ cu un Prius. Monovolumul cu propulsie hibrida masora 4.62 metri lungime si 1,6 metri inaltime. Un avantaj clar al lui Prius V fata de fratele sau Prius este suprafata de incarcare a portbagajului, care este de aproape 670 de litri. Astfel, in noua masina de familie Toyota vor putea fi asezate de doua ori mai multe bagaje decat in portbagajul lui Prius.
  Scaunele din spate pot fi pliate si pot glisa longitudinal.

  Dotarile cu care Prius V este inzestrat sunt similare celor regasite pe Prius: faruri cu LED-uri, cruise control activ, controlul climatizarii si sistemul de parcare automata. O noutate este acoperisul panoramic care asigura o iluminare mai intensa a habitaclului. Pavilionul este fabricat din rasina in loc de sticla, ceea ce inseamna o reducere cu 40% a greutatii acestuia.

  Sistemul de propulsie utilizat de minivanul japonez este preluat de la Prius, si consta intr-un motor pe benzina si unul electric care furnizeaza impreuna 136 CP.

  In plus, coeficientul de rezistenta Cx – 0.29, unul la fel de mare ca si la Toyota Verso, va impiedica minivanul sa se ridice la nivelul performantelor realizate de Prius.

  Conform datelor obtinute dupa primele teste preliminare, consumul mediu realizat de Prius V este cu doar 20% mai mare decat cel oferit de Prius.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.