Rampa pentru deseurile din constructii, la Cimpineanca

Rampa pentru deseurile din constructii, la Cimpineanca

Agentii economici din Focsani, dar si persoanele fizice ar putea beneficia de un serviciu de ridicare a materialelor rezultate in urma demolarilor. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de marti a Consiliului Local Focsani se gaseste un proiect de hotarare ce priveste punerea la dispo-zitie a unui teren de 9.000 de metri patrati la Cimpineanca pentru realizarea unei rampe de depozitare a deseurilor rezultate din activitati de constructii si demolari.

Astfel, daca alesii locali vor aproba proiectul, acest serviciu va fi asigurat de SC CUP Salubritate. Prestatorul din subordinea Consiliului Local avea si pana acum acest obiect de activitate insa fara un teren destinat depozitarii acestor materiale nu putea asigura serviciul. Mai mult decat atat, agentii economici erau obligati ca in urma unor demolari sa dovedeasca faptul ca au transportat mate-rialele la o rampa autorizata. „Am avut acest serviciu, insa doar ca obiect de acti-vitate. El trebuia completat cu terenul pe care sa depo-zitam. Abia acum CUP Salubritate este in acord cu legea si poate emite dovada ca un operator a dus deseurile rezultate din activitati de constructii si demolari intr-un loc auto-rizat“, ne-a declarat Viorel Profiroiu, directorul CUP Salubritate.

Terenul, in suprafata de 9.000 de metri patrati, se gaseste in apropierea statiei de sortare (fosta rampa de gunoi a Focsaniului) si, dupa cum sustine directorul, este suficient pentru a acoperi capacitatea orasului. In pri-vinta tarifelor, se calculeaza la metrul cub si, cel mai probabil, vor fi egale cu cele de la gunoiul menajer, insa nu au fost stabilite inca. Agentii economici care deruleaza activitati de constructii si demolari trebuie sa incheie un contract cu prestatorul de salubritate si la final vor primi dovada ca au dus molozul acolo unde trebuie.

La persoanele fizice, lucrurile sunt mai simple. Sacii cu daramaturi se depoziteaza in apropierea pubelelor de gunoi si CUP Salubritate ii ridica. In ambele cazuri, trebuie luata legatura cu dispeceratul CUP Salubritate care functioneaza non-stop, la telefon 0237/621.338. Profiroiu sustine ca si aceste deseuri pot fi reciclate, insa investitia in masina de concasat este peste puterile financiare ale societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *