Vladimir Putin: reducerea arsenalului nuclear depinde de scutul american antiracheta din Europa

Vladimir Putin: reducerea arsenalului nuclear depinde de scutul american antiracheta din Europa

Moscova este deschisa la ideea unei noi reduceri a arsenalelor nucleare pe baza de reciprocitate daca Washingtonul va raspunde ingrijorarilor sale privind sistemul american de aparare antiracheta din Europa, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, relateaza Reuters.

Liderul de la Kremlin a afirmat ca prevenirea proliferarii armelor de distrugere in masa este ‘o problema-cheie pe agenda mondiala’, subliniind ca respectarea de catre Rusia a noului tratat START, care prevede reducerea arsenalelor nucleare americane si ruse, este o dovada a angajamentului Moscovei in ceea ce priveste dezarmarea.

‘Rusia este deschisa unor noi initiative comune in acest domeniu’, a afirmat Putin, intr-o scrisoare trimisa cu ocazia unei reuniuni a organizatiei ‘Medicii lumii pentru prevenirea razboiului nuclear’ organizata la Hiroshima, in Japonia.

‘In acelasi timp, realizarea lor este in mod clar posibila numai pe baza de reciprocitate si daca toti factorii care afecteaza securitatea internationala si stabilitatea strategica sunt luati in considerare’, a mai spus seful statului rus.

Rusia considera proiectul scutului american antiracheta din Europa drept o amenintare la adresa securitatii sale si solicita sa fie asociata acestui sistem sau sa primeasca garantii ca acest scut nu este indreptat impotriva sa. NATO a refuzat insa categoric aceste propuneri din partea Moscovei, dorind sa-si pastreze capacitatea strategica de manevra

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente