Incercarea guvernului britanic de a privatiza padurile nationale starneste nemultumiri

0
361
Liber la defri??rile p?durilor din România
Liber la defrişările pădurilor din România
Incercarea guvernului britanic de a privatiza padurile nationale starneste nemultumiri

Judecand dupa nemultumirea starnita de incercarea guvernului britanic de a privatiza padurile nationale, se pare ca britanicii iubesc foarte mult padurea. Iar multi isi exprima aceasta dragoste prin dorinta de a-si cumpara propria padure.

Compania Woodlands for Sale a pus la bataie 42,5 acri (aprox. 17 ha) din padurea Grammar’s Common Wood din Isle of Wight pentru 210.000 lire sterline, scrie The Telegraph. Joe Fielding, care a fondat compania cu opt ani in urma, spune ca piata familiilor care vor sa mearga cu cortul in weekend si sa-i invete pe copii despre natura incepe sa se dezvolte: „‘Vanzarea de paduri’ a luat avant de la inceputul recesiunii, oamenii preferand sa isi plaseze banii in active tangibile decat sa faca o investitie mai putin sigura sau sa ii tina in banca.”

Organizatia caritabila Woodland Trust, al carei rol este de a proteja padurile stravechi si de a planta copaci in zonele slab impadurite, a vazut de asemenea oportunitati pe piata. Pe langa campania extrem de ambitioasa de a planta sase milioane de copaci de origine din Marea Britanie pe tot teritoriul tarii pentru a sarbatori Jubileul de Diamant al Reginei, Woodland Trust ofera entuziastilor posibilitatea de a cumpara terenuri proaspat impadurite. Lucrurile functioneaza in felul urmator: organizatia identifica zonele, se ocupa de impadurire si apoi vinde terenul pentru un mic profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.