Transportul in comun din Oslo se va alimenta din canalizare

Ca sa nu se duca pe apa sambetei, tot ceea ce trece prin sistemul de canalizare al capitalei norvegiene va fi folosit pentru a reduce emisiile de carbon.
¤ Transportul in comun din Oslo se va alimenta din canalizare !!!
Primaria din Oslo a anuntat recent ca planuieste sa faca acest lucru prin transformarea a 80 de autobuze sa functioneze pe biometan, generat de intunecatele si umedele canalizari ale orasului.

Autobuzele propulsate de acesta energie fac parte din planul capitalei de a deveni neutra la carbon, pana in anul 2050. Astfel se doreste oprirea eliminarii a aproximativ 40 de tone de dioxid de carbon ce provin anul de la un singur autobuz. “Ne place sa vedem solutii inovative pentru energie, cum ar fi acesta care foloseste dejectiile din canalizari si suntem bucurosi sa auzim ca primaria planuieste sa capteze si sa transforme gazul emis de canalizari in biometan” au marturisit doi locuitori. Asadar doua uzine de tratare a dejectiilor din canalizari vor fi in curand dotate cu tehnologia necesara producerii de biometan, care va fi folosit de cele 80 de mijloace de transport in comun. Mai mult autobuzele vor fi usor modificate pentru ca motoarele lor sa functioneze pe metan. De asemenea modificarile aduse vor avea efecte si asupra reducerii nivelului de zgomot produs de mijloacele de transport. Daca experimentul se va dovedi un succes, primaria din Oslo va decide sa transforme si restul autobuzelor pentru fuctionarea pe biogaz. Primul autobuz “alimentat din canalizare” va porni in luna Septembrie 2009.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente