„Treci pe verde!” – Liceeni din Satu Mare, Baia Mare si Zalau au dezbatut problema ecologizarii oraselor

"Treci pe verde!" - Liceeni din Satu Mare, Baia Mare si Zalau au dezbatut problema ecologizarii oraselor

Probleme dar si proiecte ecologice s-au dezbatut in cadrul concursului interjudetean “Treci pe verde!”, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Baia Mare. Competitia a reunit sapte echipe de elevi de la licee din Satu Mare, Baia Mare si Zalau. Participantii au venit cu idei interesante privind ecologizarea oraselor in care traiesc, in plus au propus ca o ora de ecologie sa fie introdusa in scoala.

Prima proba de concurs a fost una teoretica, in care fiecare echipa a facut o prezentare despre problemele ecologice ale orasului. O propunere interesanta a venit din partea elevilor din Satu Mare, care au lansat ideea introducerii unei ore de ecologie in programa de invatamant.

A doua proba a competitiei a fost practica, elevii participand la diverse activitati de teambuilding. La finalul competitiei, liceeni au vizitat principalele obiective turistice din oras.

„Prin intermediul probei practice am vrut sa le testam capacitatile de munca in echipa si modul de cooperare si capacitatile de leadership. Ei au trebuit in prima proba sa contruiasca un turn dintr-un teanc de ziare, in a doua proba au trebuit sa isi schimbe acelasi tricou intre ei stand in sir indian, proba care le-a demonstrat capacitatea de cooperare si modul in care ei ar coopera in momentul in care ar trebui sa implementeze un proiect”, a declarat presedintele Clubului Echo Baia Mare, Carla Boczor.

Competitia interjudeteana „Treci pe verde!” s-a desfasurat la Colegiul National „Vasile Lucaciu”, in perioada 17 – 18 mai. Proiectul a fost initiat de liceenii membri ai Clubului Echo din Baia Mare, indrumati de profesoara Ramona Pop.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente