Ambasadorul SUA vrea sa ne convinga de beneficiile gazelor de sist

Ambasadorul SUA vrea sa ne convinga de beneficiile gazelor de sist

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, a avut vineri o intrevedere cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark H. Gitenstein si Richard Morningstar, ambasador special pentru probleme de energie in regiunea Eurasia.

Conducerea ministerului a adus la cunostinta reprezentantilor administratiei SUA prioritatile Guvernului privind dezvoltarea sectorului energetic, precum si faptul ca manifesta interes major in continuare cu privire la diversificarea surselor de energie, necesare economiei romanesti, moratoriul privind exploatarea gazelor de sist fiind in concordanta cu reglementarile impuse de catre Uniunea Europeana si conforme cu normele internationale in domeniu.

Acest moratoriu va fi ridicat odata ce studiile de specialitate legate de efectele de mediu ale exploatarii gazelor de sist vor fi facute cunoscute publicului larg si vor confirma siguranta in exploatarea acestora.

S-a convenit ca este necesara o mai mare transparenta si o mai buna informare a publicului roman despre tehnologiile, procedurile, dar si despre avantajele explorarii si exploatarii acestor resurse naturale.

Totodata, a fost decisa, de comun acord, constituirea unui grup de lucru romano-american, la nivel de experti, care sa analizeze impactul explorarii gazelor de sist asupra mediului inconjurator si asupra populatiei.

In acest context a fost abordata si problematica referitoare la coridoarele de transport sudic al gazelor naturale, partea romana fiind interesata de orice proiect major care sa vizeze traversarea tarii noastre, cu precizarea ca proiectul Nabucco este in continuare prioritar. Chiar si in eventualitatea redimensionarii acestuia la tronsonul vestic, insa sunt intreprinse studii si analize detaliate si in privinta altor proiecte de importanta deosebita pentru independenta energetica a Europei, cum ar fi gazoductul sud-est european.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente