Trei denunturi penale au fost intocmite in 2010 de Garda de Mediu Maramures

Trei denunturi penale au fost intocmite in 2010 de Garda de Mediu Maramures

Trei denunturi penale au fost intocmite anul trecut de Garda de Mediu Maramures, in urma neregulilor constatate in judet. De asemenea in 2010 au fost aplicate 161 de amenzi in valoare de peste 992.000 lei.

Reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Maramures au raportat astazi, 27 aprilie, mai-marilor judetului ca in 2010 au efectuat 11.130 de actiuni de control, din care 319 actiuni au fost planificate. Cele mai multe verificari au vizat poluarea, dar au fost intreprinse controale si in domeniul biodiversitatii si ariilor protejate.De asemenea, patru inspectii au fost realizate pentru solutionarea unor cazuri de poluare accidentala.

Verificarile comisarilor de la mediu s-au lasat cu 514 sanctiuni contraventionale din care 161 amenzi si 353 de avertismente. Cea mai mare amenda, a fost aplicata structurii petroliere Sacel, pentru ca nu a realizat lucrarile de remediere a solului afectat de activitatea desfasurata.

Tot anul trecut au fost inregistrate trei denunturi penale, indreptate impotriva autoritatilor din comuna bistriteana Romuli, pentru instalarea unei stane si construirea unui adapost din lemn in Rezervatia Stiintifica Pietrosu Mare din Parcul National Muntii Rodnei.

Un alt denunt penal l-a vizat pe Gheorghe Stetco, pentru exploatarea de masa lemnoasa in zona de protectie integrala din cadrul Parcului Natural Muntii Maramuresului, iar un alt denunt a fost indreptat impotriva administratorului unei societati comerciale, pentru exploatarea de agregate minerale de balastiera in exploatare tip terasa, pe malul drept al raului Somes fara a detine acte de reglementare pe linie de gospodarire a apelor si nici cele impuse de legea minelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,540FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente