Trei proiecte de Mediu, aprobate

Trei proiecte de Mediu, aprobate

Astazi au fost semnate de catre ministrul Mediului, Laszlo Borbely, contractele de finantare pentru proiectele de management integrat al deseurilor in judetele Calarasi si Olt, precum si contractul de finantare a proiectului “Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Amplasament fosta fabrica chimica” in comuna Crangurile, judetul Dambovita.

Astfel, proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Calarasi” urmeaza sa fie implementat pe parcursul a 50 de luni si va avea ca beneficiari un numar de 315.300 locuitori. Asociatia de dezvoltare intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de salubrizare ,,ECOMANAGEMENT SALUBRIS” este responsabila de coordonarea implementarii acestui proiect, a carui valoare totala este de 34,3 milioane de euro, fara TVA, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 25,2 milioane de euro.

In cadrul proiectului sunt incluse componente precum colectarea deseurilor reziduale, colectarea deseurilor reciclabile, construirea unui depozit conform si a 36120 de unitati de compostare individuala in gospodarii, construirea unei statii de sortare si a uneia de compostare in comuna Ciocanesti.

Al doilea proiect este intitulat “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Olt” si va fi implementat pe parcursul a 52 de luni, organismul responsabil pentru coordonarea implementarii fiind Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “OLT-ECO”.

Valoarea totala a proiectului este de 31,8 milioane de euro, fara TVA, finantarea nerambursabila depasind 23 de milioane de euro. De rezultatele proiectului urmeaza sa beneficieze intreaga populatie a judetului Olt. Proiectul include componente precum colectarea selectiva a deseurilor, construirea unui depozit conform, construirea unei statii de sortare, construirea a 4 statii de transfer, inchiderea a 6 depozite urbane neconforme si asistenta tehnica si supervizare a lucrarilor.

Cel de-al treilea proiect este “Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Amplasament fosta fabrica chimica” (Comuna Crangurile). Consiliul Local Crangurile, pe parcursul a 23 de luni, va trebui sa implementeze acest proiect, a carui valoare este de circa 10 milioane de euro, fara TVA, aproximativ 8 milioane de euro fiind alocate de la bugetul UE. Obiectivele proiectului vizeaza eliminarea sursei de contaminare de la suprafata solului si imobilizarea contaminantilor in adancime, eliminarea riscului de contact pentru utilizatorii de terenuri invecinati si reducerea fluxului de crom hexavalent din sol catre apa subterana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente