Trei pui de tigru s-au nascut intr-o rezervatie unde braconierii au ucis toate exemplarele

0
531

Trei pui de tigru au fost fotografiati cu mama lor in rezervatia indiana Panna, fiind pentru prima oara cand un tigru translocat da nastere in salbaticie, potrivit WWF.pui de tigru

In 2009, Panna devenea faimoasa in intreaga lume dintr-un motiv extrem de trist: toti tigrii sai au fost ucisi de braconieri, in mai putin de un deceniu. Guvernul indian a luat imediat masuri de protectie si de remediere a situatiei.

Astlfel, anul trecut, un tigru mascul si doua femele au fost translocati in Panna, insa nu fara incidente. Una dintre femelele tigru parasea frecvent rezervatia pana si-a marcat teritoriul in mijlocul rezervatiei. Masculul s-a plimbat si el peste 300 de km, insa a fost capturat si adus inapoi in decembrie.

„Nasterea acestor pui de tigru ne arata ca regulile de baza sunt neschimbate – tigrii au nevoie de un habitat cu suficient spatiu si destula hrana si trebuie sa fie protejati de braconieri”, a declarat Samir Sinha, directorul TRAFFIC India.

Succesul din Panna este vital pentru conservarea tigrilor, iar oamenii de stiinta stiu acum ca translocarile pot functiona daca regulile de baza sunt respectate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.