Trei sferturi din petrolul deversat in Golful Mexic a fost curatat

  0
  408

  Petrolul ramas in apele Golfului Mexic se degradeaza rapid, potrivit expertilor guvernamentali.
  deversare de petrol
  Aproape trei sferturi din petrolul deversat in Golful Mexic a fost curatat de autoritati sau de forte naturale, a precizat guvernul SUA.

  Un raport guvernamental spune ca doar un sfert din petrolul care a iesit din conducta BP se mai afla in ape si ca acesta se „degradeaza rapid”.

  Majoritatea a fost capturat, ars sau evaporat, dar inca mai este nevoie de curatare.

  Intre timp, guvernul a permis BP sa cimenteze putul de petrol, unul dintre ultimii pasi in sigilarea lui definitiva.

  Raportul a fost facut de 25 de oameni de stiinta ai guvernului si independenti, a aratat Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei.

  Un sfert din petrolul intins in ape s-a evaporat sau s-a dizolvat asa cum zaharul se dizolva in apa, spun autoritatile. O parte din petrol s-a dispersat, alta parte a fost arsa si dispersata prin substante chimice.

  Unii oameni de stiinta au atacat raportul guvernamental si metodologia folosita de cercetatorii implicati, spunand despre acesta ca este prematur, in cel mai bun caz, si prost facut, in cel mai rau.

  „Mare parte din raport se bazeaza pe modele si pe presupuneri”, a declarat cercetatorul marin Samantha Joye, de la Universitatea din Georgia, care a realizat unele dintre cele mai importate studii asupra deversarii de petrol din Golful Mexic.

  Sfertul de petrol ramas in apele Golfului Mexic inseamna peste 200 de milioane de litri de petrol, adica de cinci ori mai mult decat deversarea Exxon Valdez din 1989, din Alaska.

  Sursa: Realitatea

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.