Treisprezece orase din Romania s-au inscris in competitia pentru titlul Capitala Earth Hour 2014

Ora Pamantului 2014 in Romania
Ora Pamantului 2014 in Romania

Treisprezece orase din Romania s-au inscris in competitia pentru titlul Capitala Earth Hour 2014, Ora Pamantului urmand sa fie marcata in acest an in 29 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, prin stingerea luminilor si diverse activitati, informeaza WWF Romania.

Orasele inscrise in competitie sunt urmatoarele: Adjud, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bucuresti, Craiova, Panciu, Ramnicu Valcea, Salonta, Satu Mare, Sighisoara si Tulcea.

Municipalitatile vor organiza, luna aceasta, in cadrul concursului, diverse evenimente si actiuni care sa aduca in atentia comunitatii locale problemele de mediu, dar si posibile solutii.

Astfel, echipele locale vor alcatui si implementa un plan de actiuni inspirate din tematica de mediu care pot varia de la actiuni de educatie ecologica, (mini) proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale in scoli/licee, iesiri in natura, observatii astronomice, la expozitii pe teme de mediu, conferinte sau actiuni de constientizare si responsabilizare si pana la evenimente gastronomice cu produse traditionale/producatori traditionali, cu evidentierea rolului esential, dar putin stiut pe care acestia il au in conservarea naturii in zonele de productie.

La final, orasul care se va remarca prin actiuni variate si cu impact in comunitate si cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va castiga titlul de Capitala Earth Hour.

In cei doi ani anteriori in care a fost organizata aceasta competitie, titlul de Capitala Earth Hour a revenit oraselor Bistrita si Timisoara.

Organizatia WWF Romania care coordoneaza evenimentul Ora Pamantului a mai lansat, cu ocazia editiei din acest an, si un concurs pentru cetateni, care pot castiga un panou solar pentru consum domestic in valoare de 20.000 de euro si serviciile de instalare. Mai multe detalii despre acest concurs se pot gasi pe site-ul www.ora-pamantului.ro.

Programata pentru 29 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, Ora Pamantului, cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie, continua traditia stingerii luminilor in mod simbolic, dar se constituie, pentru institutii, organizatii si cetateni intr-o noua oportunitate de a-si arata preocuparea pentru mediu si capacitatea de mobilizare.

Earth Hour se sarbatoreste in Romania din anul 2009, iar la nivel international din anul 2007, cand WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment in orasul Sydney, unde, pe 31 martie 2007, 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour, iar in 2010 – 4.500 de orase din 128 de tari. In prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *