Tribunalul Sibiu a suspendat retrocedarea a 43.000 de hectare de padure ce urmau a fi vandute de deputatii Adam si Hrebenciuc

Tribunalul Sibiu a suspendat retrocedarea a 43.000 de hectare de padure ce urmau a fi vandute de deputatii Adam si Hrebenciuc
Tribunalul Sibiu a suspendat retrocedarea a 43.000 de hectare de padure ce urmau a fi vandute de deputatii Adam si Hrebenciuc

Tribunalul Sibiu s-a pronuntat pentru suspendarea executarii deciziei pronuntate de Tribunalul Covasna in cererea de revizuire din dosarul retrocedarilor de paduri catre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc.

„In cauza avand ca obiect cererea de revizuire a deciziei civile nr. 231/R/2012, pronuntata de Tribunalul Covasna, cauza stramutata la Tribunalul Sibiu, instanta de judecata s-a pronuntat azi, 10.11.2014, in sensul ca: a respins incidentele procedurale invocate in cauza, privind lipsa calitatii de reprezentant pentru Comisia Locala de Fond Funciar si lipsa calitatii procesual active a revizuentei Regia Nationala a Padurilor; a dispus suspendarea executarii deciziei pronuntate de Tribunalul Covasna in cererea de revizuire, in concret a deciziei cu nr. 231/R/2012, iar in final a dispus suspendarea judecarii prezentei cauze pana la solutionarea cauzei penale ce face obiectul dosarului nr. 63/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie. Aceasta ultima dispozitie a fost luata ca urmarea faptului ca, in cauza penala aratata, se efectueaza cercetari cu privire la aceleasi imprejurari invocate, de asemenea, si in cauza de fata”, se arata intr-un comunicat al Tribunalului Sibiu, citat de Agerpres.

Procesul s-a suspendat

Cauza are ca obiect cererea de revizuire a deciziei civile 231/R/2012 pronuntate de Tribunalul Covasna, dosar ce a fost stramutat la Tribunalul Sibiu. Comisia judeteana de fond funciar Bacau si Directia Silvica Bacau a solicitat revizuirea deciziei judecatorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului mostenitor, Gheorghe Paltin Sturdza, urmas al lui Dimitrie Sturdza care a fost proprietar a zeci de mii de hectare de padure in Moldova, 43.000 de hectare de padure.

Grupul lui Adam si Hrebenciuc

Incepand cu 24 iunie 2013, Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Dan Costin Bengescu si Andrei Hrebenciuc au constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), care urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.

Oferta de nerefuzat

„In baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu suspectii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor, sa incheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Dan Bengescu pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *