Trista fotografie a unui paradis plin de gunoi

surfLa prima vedere, insulele indoneziene cu plaje aurii si ape limpezi turcoaz par locul perfect pentru turistii care vor sa se relaxeze sau pentru cei care practica surfingul.

Insa realitatea este uneori foarte diferita, relateaza abcnews.go.com, asa cum arata fotografia realizata de Zak Noyle intr-o excursie recenta in Indonezia. Fotograful de la „Surf Magazine”, insarcinat de publicatie cu descoperirea plajelor cu cele mai bune valuri din lume, a calatorit intr-o zona izolata de pe insula Java, unde nu erau turisti, doar „jungla si animale salbatice”.

„Gunoiul a aparut dintr-o data in timp ce ne aflam in apa. Printre gunoaie se aflau inclusiv trunchiuri de copaci, o multime de ambalaje de mancare si sticle. Am vazut inclusiv mingi de fotbal plutind printre gunoaie”, a povestit fotograful.

„Gunoiul a acoperit intreaga zona in care ne aflam, iar apoi a fost dus pe plaja”, a mai spus el. In fotografia realizata, surferul Dede Surinaya apare inconjurat de o multime de resturi, exact in momentul in care plutea pe sub un val urias.

Plaja era foarte izolata (pentru a ajunge aici, fotograful a calatorit 24 de ore cu avionul, 12 ore cu masina si 8 ore cu barca), iar din acest motiv prezenta gunoiului pare si mai surpinzatoare. Desi in apropiere nu era nicio localitate, curentii puternici au purtat pana aici gunoiul provenit de pe insula Java, cea mai populata insula din lume, noteaza huffingtonpost.com.

„Era o nebunie. Tot vedeam cutii de taitei plutind pe langa mine. A fost foarte dezgustator sa stau acolo”, a mai povestit Noyle.

Indonezia, o tara alcatuita din peste 17.000 de insule, are probleme grave de gestionare a gunoiului. Unele orase nu au deloc infrastructura de colectare a gunoiului: locuitorii arunca resturile pe strada sau in albiile raurilor, iar acestea ajung apoi in ocean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *