„Trotuare Curate in Brasov” – Un proiect ce vizeaza bunul-simt!

afis_campania-trotuare-curate-in-brasov.jpgIn data de 02 octombrie 2009, Centrul Pilot de Voluntariat Brasov a dat startul proiectului „Trotuare Curate in Brasov”, in cadrul campaniei nationale CARAVANAUrmeaza voluntarii!„. La Brasov, voluntarii Centrului Pilot de Voluntariat vor instala in cateva locatii centrale ale orasului panouri pe care trecatorii vor putea lipi guma de mestecat folosita. Acest proiect incearca eliminarea tendintei de a arunca guma folosita pe jos, guma care se poate vedea pe toate trotuarele din Brasov.

Conferinta de presa despre implicatiile acestui proiect la nivelul comunitatii brasovene va avea loc intr-o atmosfera degajata luni, 5 octombrie, ora 13:00, la CAFETECA, strada Apollonia Hirscher nr. 2, Brasov.

CARAVANA „Urmeaza Voluntarii!” a demarat in data de 2 octombrie a.c. la Cluj-Napoca si urmeaza traseul Sibiu – Brasov – Constanta – Bacau – Iasi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Resita – Vladesti – Slatina – Craiova – Bucuresti, unind prin intermediul voluntarilor, care vor porni la drum din fiecare „statie”, comunitatile din aceste locatii, inspirandu-le la actiune in beneficiul semenilor lor. Centrele de Voluntariat din fiecare dintre orasele mentionate anterior, impreuna cu echipele de voluntari, vor fi actorii principali ai actiunilor care isi propun sa demonstreze tuturor ca rezolvarea problemelor si infrumusetarea comunitatilor in care traiesc sunt la indemana fiecaruia dintre noi.

Sub indemnul „Urmeaza voluntarii!„, CARAVANA isi propune sa cheme la implicare oamenii din 14 comunitati diferite si sa inspire o tara intreaga sa le urmeze exemplul. Pana pe 21 octombrie, urmele voluntarilor CARAVANEI vor trasa concentric pe harta Romaniei semnele entuziasmului si dedicarii lor, inspirand oamenii din comunitatile locale din intreaga tara sa fie ALTFEL, sa renunte la nepasare si sa se implice dupa puterile fiecaruia, pentru a aduce o schimbare pozitiva in viata semenilor lor si in a localitatii in care traiesc.

CARAVANA „Urmeaza voluntarii!” este o initiativa Pro Vobis Cluj-Napoca, organizata in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania si finantata de catre Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia C.S. Mott.

Mai multe detalii pot fi aflate pe: www.voluntariat.ro

www.voluntarbrasov.ro; trotuarecurate.blogspot.com.

Persoana de contact Brasov: Laura Istrate, tel.: 0724305534, [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *