Tulcea: Doar 10% din pescarii din Delta Dunarii au autorizatie

Tulcea: Doar 10% din pescarii din Delta Dunarii au autorizatie

Doar 100 din cei aproape 1.000 de pescari din Delta Dunarii isi desfasoara activitatea in conditiile legii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), dupa ce si-au platit taxa de autorizare a activitatii catre Consiliul Judetean (CJ), potrivit Agerpres.

Taxa de autorizare a activitatii de pescuit, in cuantum de 500 de lei, a fost colectata, saptamana trecuta, de la pescarii din Sulina, Crisan si Sfantu Gheorghe, a spus vicepresedintele CJ, Ioan Boieru.

„Vrem sa-i constientizam pe pescari ca trebuie sa-si achite aceasta taxa pentru a intra in legalitate, deoarece incepand cu data de 1 iulie, daca nu-si achita taxa, ei nu primesc autorizatie de pescuit si legal nu au ce cauta in Rezervatie”, a precizat Boieru.

Angajatii CJ se vor deplasa saptamana urmatoare in zona de terasa a RBDD, in localitatile Sarichioi si Jurilovca, pentru a incasa taxa de autorizare a activitatii de pescuit comercial.

Potrivit Ordonantei 127 din 2010, anual pescarii trebuie sa plateasca la CJ Tulcea o taxa de autorizarea a activitatii, 50% din sumele stranse astfel transformandu-se in venituri la bugetul comunitatilor din Delta.

Initial, cuantumul taxei anuale a fost stabilit la 2.500 de lei, insa la finele lunii trecute CJ a decis ca pescarii sa plateasca anul acesta doar 1.250 de lei, o prima transa din aceasta suma, respectiv 500 de lei, urmand sa fie achitata la eliberarea autorizatiei, iar restul in octombrie.
Distinct iti ofera servicii Datacenter si gazduire web!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *