Tulcea – Pescuitul, interzis in Razim-Sinoe

0
327

Balbaiala autoritatilor continua in Delta Dunarii. Dupa trei ani de gafe incredibile si decizii haotice, guvernantii au comis-o inca o data. Printr-un document publicat la inceputul lunii martie, agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, administratorul resursei piscicole din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii Pescarii din Delta Dunarii, a decis interzicerea pescuitului comercial in Complexul Razim-Sinoe, cea mai mare zona cu potential piscicol din RBDD. Decizia a starnit un val de ne-multumire intre pescarii localnici, pusi in fata situatiei de a nu mai avea peste noapte ce sa lucreze. Protestele nu au intarziat sa apara. Astfel, la inceputul saptamanii, pescarii au contestat decizia ANPA de a interzice activitatea de pescuit in Complexul Razim-Sinoe, aratand ca o decizie atat de radicala nu putea fi adoptata decat in urma unor consultari cu toate partile implicate.

„Din Ordonanta de Urgenta 23/ 05.03.2008 privind pescuitul si acvacultura (articolul 60) reiese ca se opreste definitiv pescuitul in Complexul Razim-Sinoe, ceea ce contravine atat legislatiei europene, cat si Legii 82/1993, a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care specifica faptul ca activitatile economice traditionale sunt garantate. Fe-de-ra-tia noastra nu a fost chemata si consultata la elaborarea acestei ordonante, desi reprezentantul nostru face parte din Comisia de dialog social, si am cerut atat Agentiei Na-tionale de Pescuit, cat si Ministerului Agriculturii sa nu modifice anumite articole din Legea 192/2001”, a declarat pentru NewsInn Lucian Sanda, presedintele Federatiei Organizatiilor de Pescari „Delta Dunarii”.

GRESEALA. Reactia au-to-ritatilor a fost halucinanta: guvernantii au explicat ca pur si simplu textul ordonantei de urgenta este… gresit! Presedintele ANPA, Gheor-ghe Stefan, a mentionat ca este o greseala regretabila, care s-a produs in enunt, insa in acest moment nu exista solutii pentru repararea gogomaniei, mai ales ca textul a fost deja publicat in Monitorul Oficial. Vom reveni cu amanunte legate de acest nou scandal din Delta Dunarii.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.