Turism pentru curatenie: malul Dunarii de la Chiciu a scapat de gunoaie

Clubul turistic-ecologic „Roza Vanturilor”, cu sprijinul Casei de Cultura a Studentilor din Bucurssti, a pus capat gunoaielor la malul Dunarii in zona Chiciu din judetul Calarasi, cu ocazia zilei de curatenie nationala. Actiunea de ecologizare a fost completata de activitati sportive in timpul weekendului 12-13 mai.

Zeci de ambalaje, pungi din plastic, PET-uri si doze de bere au ajuns in saci dupa o zi de curatenie in padure si la malul Dunarii in Chiciu, o zona turistica preferata pentru picnic si, totodata, supusa gunoaielor.

„Azi suntem in tandem cu natura.  Am ales Chiciu pentru ca e zona in care am mai fost cu cei de la club si pe care o stim ocupata de gunoaie.  Printre activitatile noastre intra si ecologizarea, asa ca am venit aici in scop turistic, dar cu respect fata de natura. Cum ziceam, suntem in tandem cu natura, adica o folosim pentru prospetime, dar o respectam pentru aerul curat si peisajul pe care ni le ofera”, a declarat presedintele clubului si coordonatorul activitatii de curatenie, Toni Ionita, care s-a aratat multumit ca au reusit sa curete un loc preferat de oameni pentru picnic.

Pe langa actiunea de ecologizare, participantii au intreprins activitati sportive cum ar fi plimbari cu caiacul pe Dunare, rapel din copaci si orientare cu busola in padure. „Am profitat de ceea ce ne ofera aceasta zona frumoasa si ne-am intrecut din nou la facut sport. In fond, activitatea noastra este sa cunoastem Romania folosindu-ne conditia fizica si protejand natura pe unde trecem”, a completat coordonatorul.

Clubul turistic-ecologic „Roza Vanturilor” a mai desfasurat actiuni de ecologizare pe parcursul mai multor trasee montane, unde cursantii clubului au invatat ca atunci cand merg pe munte mai intai trebuie sa aiba grija de natura. Clubul organizeaza cursuri de initiere in turism montan care implica pregatire teoretica si practica in alpinism, prim ajutor, orientare turistica si tehnica de conducere a grupului. Notiunile teoretice se concretizeaza lunar in trasee pe munte, iesiri cu caiac si canoe pe Dunare sau tabere la cort in Delta Dunarii in perioada verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *