„Rasuflarea diavolului”, cel mai periculos drog din lume se obtine dintr-un arbore destul de raspandit in America de Sud

"Rasuflarea diavolului", cel mai periculos drog din lume se obtine dintr-un arbore destul de raspandit in America de Sud

Drogul cunoscut sub numele de „Rasuflarea diavolului” este de fapt o substanta numita scopolamina si se obtine dintr-un arbore destul de raspandit in America de Sud.

Cei care consuma aceasta substanta, atunci cand nu este in cantitati letale, experimenteaza stari de ameteala, pierderi de memorie, lipsa de coerenta in vorbe si miscari si pierderea controlului asupra propriilor actiuni.

Autoritatile din Columbia se confrunta deja cu efectele acestui drog care devine din ce in ce mai raspandit pe strazile oraselor.

Inspaimantatoare este insa usurinta cu care poate fi administrat. Sub forma de praf, drogul poate fi doar suflat inspre fata cuiva si efectele se vor simti in scurt timp. La fel si daca este dizolvat intr-o bautura. Cel care il inhaleaza isi pierde controlul propriilor actiuni si ganduri. Cei care consuma acest drog pot fi foarte usor manipulati. Scopolamina nu are miros si nici gust.

Intr-un interviu oferit VICE NEWS, un dealer din Bogota spune ca un gram de scopolamina este similar unui gram de cocaina. In timp insa, efectele sunt mai rele decat cele ale antraxului.

In doze mari, substanta este letala

Dealerul povesteste ca aceasta substanta previne formarea amintirilor, asa ca subiectul nu va sti ce a facut in timpul cat a fost sub influenta drogului.

In antichitate, acest drog era oferit femeilor conducatorilor columbieni care murisera. Dupa ce se drogau, acestea intrau de buna voie in mormantul sotului decedat, unde erau ingropate de vii.

Se pare ca si CIA a folosit aceasta substanta in timpul interogatoriilor din cel de-al doilea Razboi Mondial.

Copacul din care se obtine acest drog se numeste copacul „borrachero”, in traducere, „care te imbata”.

Urmariti aici un scurt documentar realizat de Vice News despre cel mai periculos drog din lume:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *