Array

Cele mai cautate zone de turism rural din Romania

Cele mai cautate zone de turism rural din Romania
Cele mai cautate zone de turism rural din Romania

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) estimeaza o crestere de circa 15% a turistilor romani care opteaza, in 2013, pentru pensiunile rurale, in contextul unei cresteri generale a turismului intern.

Daca anul trecut a fost mai dificil pe partea de incoming (export de servicii – deci primirea de turisti straini), in acest an va fi inregistrata si pe acest segment o crestere cuprinsa intre 5 si 7%. Majoritatea turistilor straini care aleg pensiunile rurale din Romania provin din tari vecine precum Ungaria, respectiv din Germania, Franta (mai ales in mod individual), Israel si Japonia (in grupuri).

Cele mai solicitate regiuni de turism rural din Romania sunt zona de turism rural Brasov (Bran-Moieciu, Fundata, Rasnov, Cristian), Bucovina, Maramures si Marginimea Sibiului. Alte zone care inregistreaza cresteri ale preferintelor turistilor sunt nordul Olteniei (unde au aparut pensiuni de exceptie precum Conacul lui Maldar si Casa Cartianu) si Neamt (care a fost si gazda Congresului european de turism rural).
“Este din ce in ce mai greu sa departajam pensiunile pentru premiile pe care le oferim, deoarece a crescut mult atat calitatea serviciilor, cat si creativitatea lor. Sa nu uitam ca in 2012, Romania a fost gazda Congresului European de Turism Rural – Eurogites, iar expertii din Europa au apreciat judetul Neamt, unde s-a desfasurat aceasta manifestare de prestigiu. Acest congres a reprezentat o recunoastere a potentialului turismului rural romanesc. Incercam ca anul viitor sa propunem si un expert strain in juriul Margareta de Aur. O spun cu mandrie, Romania se numara printre tarile europene dezvoltate din punct de vedere al turismului rural, alaturi de Franta, Austria, Italia si Elvetia”, a precizat Dna Maria Stoian, Presedinte Fondator ANTREC.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente