Turismul ecologic din Romania, mult sub potential

  0
  446

  In tara noastra sunt pe piata doar 20 de pensiuni si tour-operatori certificati eco. Fluxul de ecoturisti a crescut cu 30% in 2008 fata de 2007. Tendinta ascendenta se va mentine si in 2009.
  turism ecologic
  Sistemul de certificare in ecoturism „Eco-Romania” a fost elaborat de Asociatia de Ecoturism din Romania, urmand modelul unor sisteme similare existente in Suedia si Australia. Sistemul are la baza opt principii care care au in vedere spatiile de cazare, programele turistice oferite de tur-operatori si destinatiile turistice.

  Principiul focalizarii pe zonele naturale este foarte important in ecoturism, la fel ca si cel al conservarii naturii. „Sistemul nostru de certificare este unul dintre cele mai complete din Europa.

  In afara de al nostru, mai exista doar doua asemanatoare”, a spus Andrei Blumer, presedintele AER. El a adaugat ca ecoturismul capata din ce in ce mai multa amploare in consiinta publicului, chiar a celui roman.

  „Fluxul de ecoturisti a crescut cu 30 % in 2008 fata de anul 2007, iar anul acesta avem semnale pozitive de la targurile din Stuttgart, Munchen si Berlin”, a precizat presedintele AER. Andrei Blumer spune ca in tara noastra ecoturismul este practicat, dar nici pe departe la adevarata sa capacitate.

  Zone precum Retezat – Hateg, Apuseni sau Delta Dunarii plaseaza Romania pe un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste potentialul ecoturistic, potrivit lui Andrei Blumer.

  Prietenos cu mediul natural

  In plus, tara noastra beneficiaza deja de 20 de pensiuni si tur-operatori care promoveaza turismul prietenos cu mediul natural si care sunt certificati ca atare de catre Asociatia pentru Ecoturism din Romania.

  Cele mai solicitate pensiuni ecologice romanesti se gasesc in zona Retezat, Piatra Craiului, Bucovina si Sibiu.

  O eco-pensiune trebuie sa beneficieze de un numar de pana la 20 de camere, iar consumul de energie si apa sa fie redus. O pensiune ecologica trebuie sa ofere oaspetilor un meniu compus din ingrediente naturale.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.