Stingerea luminilor: ‘Ora planetei’, sambata 28 martie

0
319

Operatiunea ‘Earth hour’ – care consta in stingerea luminilor timp de o ora in localitati din intreaga lume pentru a demonstra ca lupta impotriva schimbarilor climatice este posibila – este programata anul acesta sambata 28 martie, intre orele locale 20.30 si 21.30, a informat Fondul mondial pentru natura (WWF), potrivit AFP si El Pais.
earth hour
In 2008, circa 50 de milioane de persoane din peste 370 de orase din 35 de tari au participat la aceasta operatiune, potrivit estimarilor WWF-Franta.

Pentru 2009, an decisiv pentru clima, obiectivul este de a mobiliza aproape un miliard de persoane, precizeaza WWF intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.

In Spania, de exemplu, printre multele monumente si cladiri reprezentative care-si vor stinge luminile se numara Piata Cibeles, Poarta Alcala, Alhambra, Muzeul Guggenheim din Bilbao.

La aceasta campanie participa diferite personalitati din lumea culturii si sportului precum Nelly Furtado, Regele Suediei, Desmond Tutu, Cate Blanchet, Miguel Bose, Sergio Dalma, Raphael sau Jose Coronado, care vor cere participarea cetatenilor, potrivit El Pais.

Comunitatea internationala si-a dat intalnire in decembrie la Copenhaga pentru a incerca sa ajunga la un acord privind perioada de dupa Protocolul de la Kyoto, a carui valabilitate se incheie in 2012.

La 1 februarie 2007, Alianta pentru planeta a lansat un apel la stingerea luminilor in Franta timp de cinci minute. Initiativa, adauga AFP, a fost preluata spontan in multe alte tari, iar WWF-Australia a decis sa extinda aceste cinci minute la o ora pentru a intari caracterul spectaculos al evenimentului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.