UE ar putea interzice becurile cu filament din 2012

  3
  559

  Becurile cu filament ar putea fi interzise din 2012 in Uniunea Europeana, dupa ce, luni, o comisie de experti a recomandat interzicerea acestora, transmite Reuters.
  becuri cu filament
  „Becurile cu filament vor fi eliminate in intervalul septembrie 2009-septembrie 2012”, a declarat un purtator de cuvant al Presedintiei Uniunii.

  Daca propunerea va fi acceptata de Parlamentul European si statele membre, ea ar putea fi adoptata in procedura rapida, pana la sfarsitul lunii martie 2009.

  Becurile cu lumina incandescenta nu au fost modificate aproape deloc de la introducerea lor pe piata de catre Thomas Edison.

  In locul becurilor cu filament, europenii ar putea folosi lampile cu halogen, LED-urile si becurile economice fluorescente CFL. Acest lucru ar putea insemna o economie initiala de 50 de euro anual, care ar putea creste odata cu ieftinirea becurilor cu durata de exploatare ridicata. Mai mult, facturile la curent ar putea scadea cu 5-10 miliarde de euro.

  Decizia ar putea insemna in acelasi timp si desfiintarea a cel putin 2000-3000 de locuri de munca, in special in Europa de Est.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.