UE ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 95%

Investitiile in tehnologia necesara vor costa 2 miliarde de euro, dar vor fi acoperite cu banii economisiti din renuntarea la combustibili.reducerea emisiilor

Uniunea Europeana ar putea obtine 92% din energie din surse regenerabile, precum eoliana si solara, pana in 2050, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi astfel reduse cu 95%, comparativ cu 1990, potrivit unui raport al Greenpeace International si Consiliului European pentru Energii Regenerabile.

Pentru aceste masuri va fi nevoie de o investitie de 2 miliarde de euro pana la mijlocul secolului, dar aceasta va fi compensata prin economisirea a 2,65 miliarde de euro, rezultati din renuntarea la combustibili.

Raportul spune ca un amestec de tehnologii deja existente plus raspandirea masinilor electrice vor permite schimbarea dramatica in lumea energiei si o imbunatatire a calitatii vietii.

Germania a declarat ca este gata sa incerce aceasta cale, precizand ca va putea sa aiba exclusiv energii regenerabile pana in 2050. 16% din energia produsa in Germania este deja regenerabila.

Greenpeace sfatuieste UE ca pentru a atinge aceasta tinta in 2050, este nevoie sa isi mareasca tinta de reducere a emisiilor pana in 2020, de la 20% la 30%.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *