Uitati de gazele de esapament: Google polueaza!

  0
  356

  Doua cautari pe motorul Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon cat un ceainic electric care fierbe o ceasca de ceai, sustine Alex Wissner-Gross, ecologist la Universitatea Harvard (SUA), citat de „The Guardian”.
  google
  Conform studiului initiat de Wissner-Gross, o cautare obisnuita pe Google produce 7 grame de dioxid de carbon, in timp ce un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon.

  „Compania Google administreaza centre de date uriase, care consuma o cantintate enorma de energie electrica”, spune cercetatorul american.

  In cazul in care calculele lui Wissner-Gross sunt corecte, „search”-urile de pe Google dintr-o singura zi (estimate la 500 de milioane), arunca in atmosfera 3500 de tone de dioxid de carbon.

  Intrebati despre aceste cifre, responsabilii de la Google au replicat ca „PC-ul dumneavostra ar consuma mult mai multa energie pentru a citi raspunsul nostru, decat daca ati face o simpla cautare pe Google”.

  Un raport recent (decembrie 2008) al Parlamentului britanic indica faptul ca tehnologiile IT sunt raspunzatoare pentru 2 la suta din emisiile de dioxid de carbon din lume.

  Pentru publicarea acestui articol, documentarea a „costat” mediul inconjurator 4 (patru) cautari pe Google. Daca ati ajuns la el prin intermediul unui motor de cautare, va puteti face singuri calculele.

  Sursa: TVR

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.