Uitati de gazele de esapament: Google polueaza!

Doua cautari pe motorul Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon cat un ceainic electric care fierbe o ceasca de ceai, sustine Alex Wissner-Gross, ecologist la Universitatea Harvard (SUA), citat de “The Guardian”.
google
Conform studiului initiat de Wissner-Gross, o cautare obisnuita pe Google produce 7 grame de dioxid de carbon, in timp ce un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon.

“Compania Google administreaza centre de date uriase, care consuma o cantintate enorma de energie electrica”, spune cercetatorul american.

In cazul in care calculele lui Wissner-Gross sunt corecte, “search”-urile de pe Google dintr-o singura zi (estimate la 500 de milioane), arunca in atmosfera 3500 de tone de dioxid de carbon.

Intrebati despre aceste cifre, responsabilii de la Google au replicat ca “PC-ul dumneavostra ar consuma mult mai multa energie pentru a citi raspunsul nostru, decat daca ati face o simpla cautare pe Google”.

Un raport recent (decembrie 2008) al Parlamentului britanic indica faptul ca tehnologiile IT sunt raspunzatoare pentru 2 la suta din emisiile de dioxid de carbon din lume.

Pentru publicarea acestui articol, documentarea a “costat” mediul inconjurator 4 (patru) cautari pe Google. Daca ati ajuns la el prin intermediul unui motor de cautare, va puteti face singuri calculele.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente