Ulmul din Capeni a obtinut locul doi la competitia Arborele Anului in Europa

0
774
Ulmul din Capeni a obtinut locul doi la competitia Arborele Anului in Europa

Un copac din Romania a obtinut locul doi la competitia Arborele Anului in Europa. Copacul este un ulm din satul Capeni, judetul Covasna.

Castigatorul competitiei Arborele Anului in Europa este teiul din Ungaria cu 11.158 voturi urmat de Ulmul din Capeni, judetul Covasna cu 9.812 voturi. Ulmul din Bulgaria a obtinut 6.071 voturi fiind, astfel, pe locul trei. Ceremonia de premiere a arborelui castigator va fi organizata la Bruxelles, la sediul central al Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN), cu ocazia Saptamanii Verzi, in data de 23 mai 2012. Premiul pentru Arborele Anului este opera renumitului artist ceh Martin Patricny. Competitia, la care au participat arbori din Romania, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Franta, Polonia si Slovacia, a fost organizata de Environmental Partnership Foundation din Cehia.

Competitia a fost organizata sub patronajul domnului Janez Potocnik, Comisar European pentru Protectia Mediului cu sprijinul financiar al Fondului de Mediu al Ministerului Mediului din Republica Ceha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.