Array

Ultima generatie Toyota Prius: consum de 4,7 la suta

Noul model hibrid va fi disponibil pe piata in primavara acestui an. Cea de-a treia generatie a hibridului Prius dispune de panouri solare, consuma doar 4,7 la suta in oras si este mai silentioasa decat modelele precedente.
toyota prius
Japonezii de la Toyota au dezvaluit, in cea de-a doua zi de desfasurare a Salonului International Auto de la Detroit, ultima generatie a hibridului Prius, potrivit Associated Press.

Dupa primele doua modele aflate deja pe piata, cu un consum de 5,7 litri la suta de kilometri, respectiv de 5,1 la suta, noul Toyota are un consum mediu de 4,7% in oras.

Noua versiune dispune de un motor pe benzina, cu o capacitate mai mare decat a modelelor lansate anterior, de 1,8 litri, si de unul electric.

Panouri solare

O alta noutate pe care o aduce noul Prius este data de panourile solare, montate pe plafonul din sticla al masinii.

Energia pe care o capteaza acestea este utilizata pentru sistemul de ventilatie al autovehiculului, sistem care nu necesita asistarea motorului si care previne cresterea temperaturii atunci cand masina stationeaza.

Pret de la 22.000 de dolari

Pretul exact al noului hibrid va fi anuntat odata cu punerea lui pe piata, in primavara acestui an. Pana atunci, insa, oficialii Toyota au precizat ca acesta porneste de la 22.000 de dolari.

Desi vanzarile la Prius au scazut in decembrie cu peste 45%, oficialii companiei se declara increzatori in succesul ultimei versiuni hibride.

Date tehnice

Motor pe benzina de 1,8 litri.

Motor electric.

Consum mediu: 4,7 litri la suta de kilometri.

Plafon din sticla dotat cu panouri solare.

Pret:
22.000 de dolari.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente