Termopane pentru maidanezi

0
368

Adoptii CainiPrimaria Sectorului 1 are, incepand cu 15 ianuarie, un adapost de 200.000 de lei pentru 500 de caini fara stapan. Hrana pentru un singur patruped va costa 150 de lei pe luna. Oamenii spun insa ca totul va fi in zadar daca, mai intai, nu se va curata sectorul de maidanezi.
adapost pentru animale
La periferia sectorului 1, gard in gard cu Adapostul de Urgenta pentru oamenii evacuati, a fost deschis ieri primul adapost pentru animalele fara stapan din acest sector.

Cu geamuri termopan si tarcuri curate, centrul are un prim rol, potrivit declaratiei primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, acela de a da peste nas Primariei Capitalei.

„Incercam sa facem ce nu reuseste Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan de ani de zile, adica sa rezolvam problema cainilor maidanezi”, a spus primarul Chiliman.

De ridicarea maidanezilor din sectorul lui Chiliman se va ocupa o noua directie, Politia Animalelor Sector 1.

Directia are in subordine 40 de oameni, din care opt medici veterinari si patru asistenti. De capturarea maidanezilor se vor ocupa 21 de cadre.

„Investitia in cele patru masini din dotare a fost de 50.000 de euro”, a declarat pentru „Adevarul” directorul Politiei Animalelor, Viorel Stoica.

Daniela Dobre, mama unui copil de sapte ani din zona Pietei 1 Mai, spune insa ca important este ca autoritatea locala sa prinda maidanezii agresivi. „Pot sa-i tina si in puf!

Nu ma intereseaza, atata vreme cat ii stange Dumnezeului odata de printre blocuri, ca sa stam si noi linistiti”, a spus femeia. Noul adapost, care are deja cativa locatari, va beneficia si de un centru medical ultramodern, unde se pot face toate tipurile de interventii veterinare si analize.

„Cel mai scump aparat a fost cel radiologic mobil, care a costat 20.000 de euro”, a declarat pentru „Adevarul” medicul-sef, Oana Voican.

„Alo, Politia Animalelor?”

Bucurestenii care au probleme legate de cainii fara stapan de pe raza sectorului 1 vor putea solicita ridicarea lor la numarul 9540 – Telefonul Cetateanului. Animalele vor fi duse in centrul de pe strada Odai, nr. 3-5.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.