Resturile de la fast-food invadeaza strazile oraselor

0
423

Un sfert din deseurile urbane ale Marii Britanii provin din industria fast-food. Cele mai multe gunoaie sunt produse de McDonald”s. Compania a promis reducerea cantitatii de deseuri si a semnat codul voluntar initiat de guvernul britanic in acest scop.
deseuri fast food
Un studiu realizat in zece orase in cadrul campaniei „Keep Britain Tidy” („Pastreaza Marea Britanie Curata”) arata ca aproape 30% din deseurile de pe strazi reprezinta resturi si ambalaje de la produsele comercializate de McDonald”s, scrie cotidianul „The Telegraph”.

Pe locul doi se situeaza gunoaiele provenite din fast-food-urile locale, urmate de patiseriile Greggs si de lantul de restaurante KFC. Potrivit directorului executiv al campaniei „Keep Britain Tidy”, Phil Barton, reprezentantii companiilor din industria fast-
food ar trebui sa constientizeze dezastrul pe care il provoaca aceste deseuri si sa ia masuri pentru reducerea lor.

In acest sens, Barton a declarat ca industria fast-food ar trebui sa reduca folosirea ambalajelor si sa incurajeze consumul in interiorul restaurantelor.

O alta solutie propusa de Barton vizeaza instituirea unui sistem de compensatii financiare pentru clientii care returneaza ambalajele. „Industria fast-food este responsabila pentru un sfert din deseurile care ajung pe strazile noastre.

Cred ca cei din acest domeniu ar trebui sa-si asume un rol mai activ in comunicarea mesajelor anti-poluare”, a spus Phil Barton.

Promisiuni si angajamente

Reprezentantii McDonald”s au promis ca vor reduce cantitatea de deseuri de ambalaje, semnand si codul voluntar initiat de guvern. De asemenea, echipe special angajate vor strange gunoiul, pe o raza de o suta de metri din jurul restaurantelor McDonald”s, de trei ori pe zi.

Comparativ cu anii 1960, cantitatea de deseuri urbane din Marea Britanie a crescut cu 500%. O contributie masiva au avut-o resturile de tigari aruncate pe strada si deseurile din fast-food-uri.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.