Ultimii trei ursi dansatori din Serbia au fost salvati de catre Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN

ursul brunFundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN a reusit sa salveze ultimii trei ursi dansatori din Serbia. Seida (7 ani), Nastasija (10 ani) si Milena (30 ani) au fost eliberate marti 27 ianuarie, in parcul ursilor dansatori din Belitsa, Bulgaria, dupa ani de abuzuri fizice, petrecuti in conditii de malnutritie severa, legati cu lanturi si avand inele metalice in nas.

Cei 500 de km dintre Serbia spre Bulgaria au fost efectuati timp de doua zile pe cale rutiera, pe parcursul acestora echipa formata din specialisti, medici veterinari si ingrijitori efectuand mai multe opriri pentru a verifica starea de sanatate a ursilor.

Carsten Hertwig, Coordonator Centru Competenta Ursi al VIER PFOTEN : “Salvarea ursilor din Serbia este un pas important pentru protectia animalelor. Ne bucuram ca dupa lungi negocieri am reusit sa castigam increderea Guvernului din Serbia si sa punem bazele unor proiecte viitoare comune in domeniul protectiei animalelor.”

In parcul de la Belitsa cei trei ursi vor trai in condii similare celor din salbaticie, intr-o zona special amenajata, pana la adaptarea in noul mediu si stabilizarea starii de sanatate. Pe toata perioada de acomodare, Nastasija, Seida si Milena se vor afla sub atenta supraveghere a unei ehipe de specialisti si medici veterinari ai fundatiei VIER PFOTEN.

ursActiunea din Serbia face parte dintr-un proiect pe termen lung demarat in anul 2000 si a carui prima etapa a fost finalizata in anul 2007, cand VIER PFOTEN a transferat ultimii ursi dansatori din Bulgaria in parcul ursilor din Belitsa punand capat traditiei indelungate si crude a ursilor dansatori din Uniunea Europeana.

FOTO: VIER PFOTEN/ Mihai Vasile

Despre Parcul Ursilor Dansatori de la Belitsa

PARCUL URSILOR DANSATORI DIN BELITSA a fost infiintat in anul 2000 la initiativa VIER PFOTEN ca o noua casa pentru fostii ursi dansatori din Bulgaria si este cofinantat de catre Fundatia Brigitte Bardot. VIER PFOTEN asigura partea de management administrativ, resurse umane si 50% din finantare (donatii private) iar Fundatia Brigitte Bardot asigura cealalta parte de 50% din finantare.

Situat in Muntii Rila din Bulgaria (170 km S-E de Sofia), parcul din Belitsa este cea mai mare zona pentru protectia ursilor din Europa, intinzandu-se pe 120 000 m2.

In interiorul parcului din Belitsa, ursii pot trai in libertate, avand posibilitatea sa inoate, sa urce in copaci, sa se hraneasca singuri, sa hiberneze etc., conform necesitatilor fiziologice ale speciei.

Toti ursii din parc au microcipuri si pasapoarte indicand numele, data nasterii si provenienta.

Despre VIER PFOTEN

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde in lume animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata, pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii si care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.

Despre VIER PFOTEN in Romania

Biroul VIER PFOTEN Romania a fost infiintat in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfasurate pana in prezent se afla “Caini pentru oameni”, “Copii invata sa protejeze animalele”, infiintarea si logistica pentru clinica mobila Stray Animal Care (proiect dedicat animalelor fara stapan) si campaniile: “Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?”, “Crima pentru lux”- prima campanie pentru interzicerea fermelor de blana in Romaina si “Stop It!”- prima campanie pentru interzicerea exploatarii animalelor salbatice din circuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente