Un barbat a petrecut un an fara sa polueze deloc

  0
  342

  Daca pentru europeni, care au un stil de viata cat de cat mai natural, un an fara poluare inseamna sacrifiu, pentru americani, care sunt recunoscuti pentru risipa, este un adevarat efort suprauman.a trait ecologic

  Colin Beavan, un scriitor din New York si-a promis sa traiasca o experienta eco extrema: un an intreg sa nu polueze deloc!

  Promisiunea nu a fost usoara, mai ales ca barbatul este tatal unei fetite foarte mici si a trebuit sa ii spele manual scutecele.

  Familia Beavan, in anul sau de penitenta, a facut lucrurile prin etape: a suprimat deseurile, apoi mijloacele de transport poluante, a mancat doar alimente locale si a ajuns la lumina lumanarilor.

  Colin a instalat un panou solar pentru a-si alimenta calculatorul, dar nu a putut renunta la cafea. Asa ca a gasit o solutie si pentru asta: de cate ori mergea la Starbucks, isi lua propria cana de acasa.

  Colin nu s-a mai dus in vizite la parinti doar pentru ziua Recunostintei sau doar pentru Craciun, ci a petrecut perioade mai lungi cu ei si a renuntat la televizor in favoarea cartilor si a relaxarii alaturi de familie.

  „Ce este bun pentru planeta, este bun si pentru voi”, spune scriitorul.

  Experienta sa a dat nastere unui documentar, „No impact man” si unui blog, unde scrie ce a invatat in aceasta perioada eco.

  Multi cred ca experienta lui Colin Beaven este ca si cum ar fi descoperit acum Luna: in Europa, nu trebuie sa fii ecologist ca sa mergi cu bicicleta, sa cumperi cu sacose reutilizabile si sa nu folosesti aerul conditionat.

  Scopul sau nu a fost sa salveze planeta, ci sa ii invite pe oameni sa reflecteze la stilul lor de viata, spune Colin.

  Viata lui s-a intors insa la normal, dupa anul extrem. Acum foloseste liftul, insa a renuntat la carne.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.