Primaria planteaza cite un copac pentru fiecare clujean venit pe lume

  0
  465
  Colţul micului fermier - Plantarea pomilor
  Primaria planteaza cite un copac pentru fiecare clujean venit pe lume

  Municipalitatea clujeana va planta, incepind cu aceasta toamna, cite un copac pentru fiecare copil care se va naste la Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a declarat ca actiunea face parte din proiectul „Un bebe, un copac’’ si are ca scop, pe de o parte extinderea spatiului verde din oras, iar pe de alta parte sa li se ofere parintilor posibilitatea de a face un cadou special copiilor la venirea pe lume.

  Incepind din luna septembrie fiecare parinte care va trece pragul Directiei de Evidenta Persoanei pentru a solicita eliberarea unui certificat de nastere va avea posibilitatea de a-si da acordul ca Primaria sa planteze un arbore, care sa poarte numele copilului sau. Cei care vor dori sa faca acest lucru in mod direct, vor fi anuntati cu privire la data in care se vor programa plantarile, prin intermediul datelor de contact pe care le pot lasa la Primarie completind un formular-tip pe care il vor primi la ghiseu, alaturi de certificatul de nastere al copilului. Mai mult, clujenii interesati vor putea alege zona in care sa fie plantat arborele care va purta numele copilului lor, pentru a se putea ocupa de acesta pe parcursul vietii.

  „Este un proiect de suflet, care va face din orasul nostru unul cu cit mai mult spatiu verde si mai placut de locuit si le va oferi parintilor prilejul de a le face un cadou special copiilor la venirea pe lume. Apoi, prin grija pe care il vor invata sa o poarte acestui copac, il vor creste pe micutul clujean cu respect pentru natura si mediul inconjurator”, a explicat primarul Emil Boc.

  Potrivit lui Boc, primaria va stabili in fiecare toamna (octombrie-noiembrie) si in fiecare primavara (martie-aprilie, in functie de conditiile meteo) un program de plantari. Toti tinerii parinti care doresc vor putea participa la plantari, iar arborii vor fi pusi la dispozitie gratuit.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.