Uita de bauturile energizante, mananca o banana

0
387
Uita de bauturile energizante, mananca o banana
Uita de bauturile energizante, mananca o banana

Pana acum, chiar si sportivilor li se recomandau bauturile energizante. Insa, potrivit New York Times, un studiu nou vine cu o concluzie foarte interesanta: aceste bauturi nu au un efect mai puternic decat acest aliment minune, care este si mai sanatos.

„Uita de bauturile energizante, mananca o banana” este noul sfat dat de specialisti. In studiul realizat pe atleti si publicat in luna mai a acestui an, a iesit la iveala ca cei care au mancat o banana au avut un nivel mai ridicat de dopamina decat cei care au optat pentru o bautura energizanta. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat sa creasca si la o ora dupa. Nu doar ca bananele au inlocuit cu brio bauturile energizante, dar i-a si ajutat pe acestia sa se simta mai bine.

Sa nu uitam ca sunt naturale, satioase si cat se poate de gustoase.

Jamie Oliver a fost si el foarte ferm in legatura cu bauturile energizante: „Pentru copii, sunt ca cocaina, iar parintii care le permit sa le bea ar putea la fel de bine sa le dea cocaina.”

Declaratia a starnit controverse, evident, dar celebrul bucatar si-a motivat opinia: „incercati sa ii invatati ceva dupa ce au baut o doza. Eu lucrez in folosul publicului, iar asta este o responsabilitate imensa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.