Un comisar al Garzii de Mediu Mures, retinut pentru luare de mita in forma continuata

Un comisar al G?rzii de Mediu Mure?, re?inut pentru luare de mit? în form? continuat?
Un comisar al Garzii de Mediu Mures, retinut pentru luare de mita in forma continuata
Un comisar al Garzii de Mediu Mures, retinut pentru luare de mita in forma continuata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a Danielei Burdeti, comisar in cadrul Garzii Nationale de Mediu Mures pentru noua infractiuni de luare de mita.

In ordonanta de retinere se arata faptul ca Daniela Burdeti a contactat agenti economici, despre care avea informatii ca ar avea activitati ce intra in sfera de control a Garzii de Mediu si despre care, de asemenea, avea informatii ca ar exista nereguli in ceea ce priveste aprobarile sau avizele necesare exercitarii acestor activitati.

“Ca urmare a contactarii acestor reprezentanti ai agentilor economici, Daniela Burdeti le pretindea acestora ca, in schimbul neaplicarii sanctiunilor prevazute de lege, sa ii plateasca unei persoane, reprezentant al unei firme de consultanta, un onorariu cuprins intre 1.000 si 1.500 de lei, pentru intocmirea documentatiei necesare inlaturarii neregulilor constatate”, arata procurorii DNA.

in perioada august-decembrie 2014, Daniela Burdeti a pretins de la un numar de 9 reprezentantii ai unor agenti economici sa plateasca catre persoana respectiva, sume de bani cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, pentru a nu aplica sanctiunile legale pentru neregulile constatate. Din banii primiti de catre persoana respectiva, jumatate din suma i-au revenit Danielei Burdeti.

Daniela Burdeti a fost prezentata Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *