“Un culcus pentru orice catelus!” – campanie pentru protejarea animalelor

0
294
Animalele fără stăpân din Cluj, sterilizate gratuit de Asociaţia "Arca lui Noe"
“Un culcus pentru orice catelus!” – campanie pentru protejarea animalelor

Euro Dog Show a avut in loc intre 4-7 octombrie 2012, la Romexpo, fiind cea mai mare expozitie canina organizata vreodata in Romania. Au participat 52 de tari si 8600 de caini, de toate rasele si marimile, toti cu pedigree. Protectia animalelor a fost un reper pentru organizatori, printre alte obiective vizate.

Federatia pentru protectia animalelor si a mediului-FPAM-a fost invitata la acest eveniment. La inceputul actiunii, de Ziua Internationala a Animalelor, 4 octombrie, federatia si organizatorii showului au incheiat un protocol, avand zece puncte, privind protectia animalelor si a mediului. Protocolul stipuleaza, printre altele:

-promovarea principiilor legii pentru protectia animalelor 9/2008 (legea Marinescu I)

-promovarea unui act normativ referitor la infiintarea Politiei Animalelor si Mediului

-intreprinderea de demersuri pe langa Guvernul Romaniei pentru adoptarea in Parlamentul Romaniei a proiectului legislativ L 771/2007 (legea Marinescu II) cu privire la programul de gestionare a cainilor fara stapan

-promovarea unor actiuni de educatie in masa privind intarirea raspunderilor si obligatiilor morale ale societatii fata de animale

-promovarea unor proiecte privind achizitionarea unei clinici mobile in vederea desfasurarii unor programe de sterilizare a animalelor supranumerice (ursi, lupi, vulpi, caini, etc).

Protocolul de Colaborare va fi valabil pana in 2020 si este semnat de Marius Marinescu, presedinte de onoare FPAM, Paula Iacob, Gheorghe Zamfir, Mircea Serbanoiu, reprezentanti FPAM, si Cristian Stefanescu, Petru Muntean, reprezentati ACR. Intregul protocolul este atasat.

In cadrul showului, FPAM, reprezentata de Asociatia ”Cutu, cutu”, a oferit in cadrul unui stand materiale educative si informative. Invitate speciale la show au fost cateva pisicute (“guest star”), ocrotite de doamna Irina Loghin, pe care le-am oferit spre adoptie.

De asemenea, in cadrul standului, am strans semnaturi. Campania “Un culcus pentru orice catelus !” vizeaza obtinerea acordului autoritatilor competente, pentru amplasarea unor custi pe domeniul public, acolo unde situatia permite, care sa protejeze cainii strazii de intemperii (de ploaie si zapada).

La finalul manifestarii, domnul Marius Marinescu, a primit medalia de aur din partea Asociatiei Chinologice Internationale.

Dragostea si grija pentru cainii cu stapan poate fi luata ca model pentru cainii strazii, a fost principala mentiune a multor iubitori de animale prezenti la show.

Vicepres. FPAM, pres. Asoc. „Cutu, cutu”, Marcela Pisla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.